0

Rýchly a veľmi jednoduchý domáci trdelník, ktorý zvládne upiecť každý

Na každom trhu, jarmoku, hodových slávnostiach a kdekoľvek v meste. Voňavý koláčik, ktorého poznávacím znamením je zvláštny tvar rúrky a neprekonateľná vôňa po škorici. Reč je o trdelníku. Milujú ho deti, dospelí a všetci, ktorí vedia oceniť krásu a chuť v jednoduchosti.

 

Upečte si ho doma!

Naozaj to nie je nič zložité. Samozrejme, že bude chutiť ináč, ako ten z profesionálneho stánku, avšak vás môže tešiť to, že bude oveľa, oveľa lepší! Bude lahodnejší a pečený s láskou. Tým získa úplne inú „energiu“. Nebojte sa, že strávite polovicu dňa v kuchyni. Budete prekvapení, ako rýchlo to zvládnete. Radšej svoj drahocenný čas venujte svojej rodine pri pochutnávaní si na tejto dobrote.

 

Ingrediencie

Na prípravu piatich kusov domácich trdelníkov pre vaše „trdielka“, budete potrebovať iba suroviny, ktoré väčšina domácností má aj tak vždy doma. Reč je o múkach, masle, mlieku, vajciach, o cukre a o droždí. Dáte hneď za pravdu, že ste pripravení začať už teraz hneď.

Pripravte si ešte jeden veľký plech, zaváraninové 7 decové fľaše, alobal a suroviny, v ktorých koláče obalíte. Nezabudnite ani na olej.

 

Postup

Najprv si vytvorte cesto. Zmiešajte spolu hladkú, polohrubú a hrubú múku v rovnakom pomere, asi 500 – 600 gramov. Pridajte dve celé vajíčka, 80 gramov roztopeného masla, 250 ml mlieka, 3 lyžice práškového cukru a jedno droždie. Vymieste krásny bochník cesta a nechajte približne pol hodinu odpočívať.

Medzitým si môžete pripraviť päť sedemdecových fliaš, ktoré zabalíte do alobalu, ktorý následne potriete trochou oleja, aby cesto ľahšie zišlo po upečení dole. Teplovzdušnú rúru zapnite na asi 170 stupňov Celzia.

Po pol hodine si cesto rozdelíme na päť častí, z ktorých vyvaľkáme menší kruh na trdelník. Dbajte, aby cesto nebolo pritenké, ale také akurát. Lepšie sa s ním bude pracovať. Spravíme si asi 5 – 6 pásikov, ktoré budeme natáčať na fľašu. Nebojte sa, nebude to padať, môžete to aj trochu pritlačiť. Takto pripravené cestá ešte potrieme olejom a posypeme želanou posýpkou. Škorica, kokos, orechy – je to na vás.

Po 15 až 20 minútach budú trdelníky upečené a ešte teplé ich môžete opatrne stiahnuť z fliaš.

Dobrú chuť!

FOTO: google.com

Komentáre sú vypnuté, ale trackbacks a pingbacks nie.