0

Leto na grepovej vlne: osviežte celú rodinu

grepová zmrzlinaK letu patrí šťavnaté ovocie, ovocné šťavy a zmrzliny. Je to obdobie, kedy sebe aj svojim blízkym doprajeme príjemne vychladené kúsky ovocia a dodáme tak nášmu telu pôžitok nielen chladivý, ale hlavne vitamínový. Určite v lete nezabúdajte ani na grep, ktorého horkastá chuť skvele doplní letné ovocné šaláty, ale veľmi dobre osvieži napríklad aj zmrzliny.

Aj tento rok sú predpovede meteorológov na leto rovnaké:  bude opäť horúce a suché. Práve v takomto počasí náš organizmus ocení osviežujúcu dávku ovocia, ktorá tiež dodá do tela prospešné látky. Zabudnúť by sme nemali ani na grep, citrus, ktorý ako jediný oproti všetkým ostatným nepochádza z Ázie ale z Barbadosu. Obľúbenosť grepu potvrdzuje aj to, že jeho príjemnú horko-sladkú chuť nájdeme v mnohých produktoch. Jedným z najnovších sú obľúbené cukríky Haribo, ktoré uvádzajú na trh novinku inšpirovanú práve chuťou grepu.

Do zmrzliny aj šalátu

Grep sa skvelo hodí do slaných aj sladkých pokrmov. Môžeme ho jesť samotný alebo v šaláte, ale výborne chutí aj v domácej zmrzline. Jej príprava je jednoduchá, vyskúšať môžete napríklad domácu grepovo bazalkovú zmrzlinu, ktorou očaríte všetkých svojich blízkych.

Grapefruitová zmrzlina s citrónom a bazalkou

Suroviny

400 ml plnotučného mlieka

200 ml smotany na šľahanie

80 ml čerstvej šťavy z grapefruitu

80 ml čerstvej citrónovej šťavy

100 – 150 g krupicového cukru (podľa chuti)

2 lyžice kukuričného škrobu

štipka soli

15 lístkov čerstvej bazalky

1 balenie Haribo Grapefruit

bazalkový cukor na ozdobenie

Postup

  1. Mlieko zmiešajte so smotanou, cukrom a štipkou soli. Šťavu z grepu a citróna premiešajte s kukuričným škrobom.
  2. Pripravte si vodný kúpeľ. Doňho dajte veľkú misu a do nej nalejte mliečnu zmes. Vodu nechajte prebublávať, nemala by úplne prudko vrieť, ale skôr jemne sa variť. Mliečnu zmes premiešavajte metličkou. Až bude horúca, prilejte ovocnú šťavu s kukuričným škrobom.
  3. Opäť intenzívne miešajte. Zmes začne nad jemne bublajúcou vodou hustnúť. Až sa vám bude zdať dosť hustá, zložte ju z vodného kúpeľa. Bude to trvať asi tri minúty. Za častého miešania nechajte vychladnúť.
  4. Po úplnom vychladnutí dajte misu so základom na zmrzlinu ešte na hodinu do chladničky. Potom vyberte von a do zmesi vsypte nadrobno nasekanú bazalku. Nadrobno nakrájajte pár cukríkov Haribo Grapefruit a dobre zamiešajte.tip
  5. Teraz máte dve možnosti. Kto má zmrzlinovač, tak zmes premiestni do stroja, ktorý za stáleho miešania vyrobí lahodnú a jemnú zmrzlinu. Kto zmrzlinovač nemá, vloží nádobu so zmesou do mrazničky. Každých 15 minút zmrzlinu vyberte a intenzívne premiešajte, aby sa v nej nerobili kryštáliky ľadu.
  6. Zmrzlinu podávajte jemne posypanú bazalkovým cukrom a nadrobno nasekanými cukríkmi Haribo Grapefruit.

 

 

Produktový tip Haribo Grapefruit

V novom balení od Haribo nájdete zmiešané chute toho najšťavnatejšieho citrusového plodu – grapefruitu. Užite si želatínové trojuholníčky v dvoch rôznych príchutiach. Ružové pripomínajú sladkú chuť červeného grepu, zatiaľ čo v tých bielych je cítiť tradičnú chuť s trochou štipľavosti. Pre vyrovnanie chutí sú obe varianty obalené v jemnom cukre. Nenechajte sa dobehnúť chuťou na sladké a osviežte sa grepovou novinkou Haribo Grapefruit!

Reklamný článok

Komentáre sú vypnuté, ale trackbacks a pingbacks nie.