Čo potrebujete na prípravu domáceho punču?
Ak ste sa prešli po vianočných trhoch vo vašom meste, pravdepodobne ste mali tú česť zistiť, aké nekresťanské peniaze si obchodníci zo stánkov pýtajú za obyčajný punč. A pritom je jeho príprava taká jednoduchá, že by ste si obľúbený horúci nápoj pokojne mohli pripraviť aj doma.
Zásobte sa ovocím a alkoholom
S Vianocami sa nám spája predovšetkým vôňa škorice, klinčekov, citrusov a jabĺk. Možno aj práve preto, že sa stali nevyhnutnou súčasťou horúcich punčov, ktoré sa dajú popíjať hocikedy, keď sa potrebujete zahriať alebo si jednoducho chcete pochutiť na niečom sladkom. Ktoré ovocie nachádzame na spodku pohárov? Sú to najmä jablká, pomaranče, citróny alebo višne. Z korenín si určite zaobstarajte klinčeky a celú škoricu. Chuť domáceho punču zvyčajne podčiarkuje silný čierny čaj, med a vybrané druhy alkoholu. Najčastejšie to býva rum, whisky, červené alebo biele víno, ale aj šumivé víno či rôzne druhy ovocných destilátov. Pokiaľ máte v pláne miešať viac druhov alkoholu, povedzme whisky, rum a červené víno, nezabudnite nápoj rozriediť vodou, čajom alebo ovocnou šťavou. Podľa toho, aký druh alkoholu preferujete, si môžete namiešať originálny nápoj, ktorý sa stane bežnou súčasťou chladných večerov.
Nealkoholický punč pre šoférov
Ako pri alkoholických, tak i pri nealkoholických verziách vianočných punčov si treba pripraviť základné suroviny. Nealkoholické verzie punčov sa pripravujú podobne ako alkoholické, ibaže miesto alkoholu použijete čaj a nápoj poctivo ochutíte klinčekmi, škoricou, citrusovou šťavou alebo kôrou a cukrom/medom. Pokrájané ovocie, ktoré sa ocitne na dne pohárov, najlepšie chutí trocha zmäknuté, nie však rozvarené. Nechali ste sa na prípravu teplého punču nahovoriť? Tak si ešte dnes objednajte lacný alkohol aj nealko zo stránky mabo.sk, aby ste mali v domácom bare dostatok surovín na experimentovanie.
Komentáre sú vypnuté, ale trackbacks a pingbacks nie.