S odšťavovačom proti rakovine
Odšťavte si svoje zdravie!
Nie je lepší spôsob, ako prijať čo najväčšie množstvo vitamínov práve z čerstvého ovocia a zeleniny
Paradajková šťava
Pitím šťavy z čerstvých paradajok účinne bojujete proti rakovine prostaty, rakovine prsníka a taktiež je aj prevenciou pred poškodením pokožky slnečným UV žiarením. Paradajková šťava obsahuje.
Mrkvová šťava
Chutnú a zdravú šťavu si pripravíte z 1 jablka, 2 kusov mrkvy a z kúska zeleru.
Cviklová šťava
Cvikla je prírodný antioxidant, ktorý zbaví váš organizmus toxických látok. Pitím šťavy z cvikle pôsobíte preventívne proti vzniku rakovine, taktiež cviklová šťava pomáha proti málokrvnosti, menštruačným poruchám, vysokému krvnému tlaku či reume.
Posilní vás nápoj pripravený z cvikle, paradajky, citróna, mrkvy a špenátových listov.
Zemiaková šťava
Prekyslenie organizmu môže spôsobiť vznik rakovinotvorných buniek. Surová zemiaková šťava je bohatá na draslík, železo, vápnik, horčík a vitamíny C, B a K, ktoré dokážu neutralizovať kyslosť organizmu.
Kapustová šťava
Šťava z kapusty je bohatá na draslík, síru, železo, vápnik a selén. Všetky tieto látky majú protirakovinové účinky, a taktiež sú bohaté na vitamíny B,C, E a provitamín. Kapustovú šťavu môžete nahradiť šťavou z kelu, ktorý má podobné vlastnosti ako kapusta.
Jablková šťava
Pektín, ktorý sa nachádza v jablčnej šťave čistí pečeň a črevá. Obohacuje črevnú mikroflóru, uľahčuje čistenie krvi aj pokožky a zlepšuje vylučovanie kyseliny močovej.
Odporúčaná denná dávka koncentrovanej šťavy je 100 až 300 ml. Najlepšie je prijať šťavu z ovocia či zeleniny ráno alebo počas dňa pred jedlom.
FOTO: freedigitalphotos.net