X

Zázračná diéta „GRAZING“

Tajomstvo tejto novej zázračnej diéty s názvom Grazing pochádza z Ameriky. Vedci objavili, že množstvo malých jedál spôsobuje, že telo je nielenže schopnejšie prijímať novú energiu, ale ovplyvňuje aj zvýšenú látkovú premenu. S touto diétou vám budú kilá miznúť sami od seba. Denne prijmete 1 400 kalórii rozdelených na 7 porcií. Od samého rána, až kým sa nedostanete do postele sa môžete doslova prejedať, pravdaže, ak sa budete držať časového plánu, ktorý určuje diéta. Už po prvom týždni môžete pozorovať stratu na Vašej váhe takmer o 3 a pol kilogramu.

 

RAŇAJKY – 8.00

Marmeládová bageta

Bagetu prekrojíme a naplníme 100 g tvarohu a 1 čajovou lyžičkou marmelády.

Chlebíček so syrom a paradajkami

Celozrnnú žemľu rozkrojíme a natrieme čajovou lyžičkou margarínu. Rajčiny pokrájame na plátky a obložíme nimi natretú žemľu. Navrch položíme plátok syra.

Jogurt s ovocím

Kiwi, pomaranč a pol banánu nakrájame na drobno a zalejeme 100 g jogurtu (Actimel).

Čokoláda s ovocím

30 g čokolády zmiešame s 1/8 l mlieka, polovicou banánu a polovicou jablka pokrájaného nadrobno.

 

DESIATA – 11.00

Mrkva s citrónovým jogurtom

125 g mrkvy postrúhame na hrubšie. Pohár nízkotučného jogurtu zmiešame s citrónom, mrkvou a so sladidlom.

Mangový šalát

150 g manga ošúpeme a nakrájame nadrobno. 125 g malín zmiešam s mangom a spolu s 2 polievkovými lyžicami citrónovej šťavy a so sladidlom.

Toast so šunkou a uhorkami

Plátok celozrnného toastu vložíme do hriankovača a obložíme 50 g šunky. 125 g uhorky ošúpeme, nakrájame a spolu s 25 g miešaných klíčkov rozdelíme na toast.

 

OBED – 13.00

Obed pri tejto diéte by mali tvoriť mini jedlá plné vitamínov.

Zemiakový šalát s lososom

200 g zemiakov uvaríme, ošúpeme a nakrájame na plátky. 50 g údeného lososa pokrájame, pol jablka a pór očistíme a pokrájame na kolieska. ½ viazaničky kôpru posekáme. Všetko zmiešame so zemiakmi, lososom, polievkovou lyžicou smotany a trochou citrónovej šťavy, osolíme a okoreníme.

Šalát z kyslej kapusty a papriky

½ červenej papriky a jablko očistíme, nadrobno pokrájame, zmiešame so 150 g kyslej kapusty, pohárom netučného jogurtu, soľou a korením.

Ryžovo-banánový šalát

30 g ryže udusíme, pridáme plátok ananásu, ½ banánu a pol hrušky. Premiešame s ryžou, ½ pohárom nízkotučného jogurtu, citrónovou šťavou a sladidlom.

 

OLOVRANT – 15.00

Chlieb s vajcom a klíčkami

Plátok celozrnného chleba potrieme jogurtovým krémom a navrch položíme 2-3 lístky hlávkového šalátu. Obložíme vajíčkom nakrájaným na plátky. Posypeme 25 g pokrájaných klíčkov.

Bageta s mangom a šunkou

Bagetu rozkrojíme a natrieme dolnú polovicu čajovou lyžičkou jogurtového krému a obložíme 50 g šunky a 100 g manga.

 

SKORÁ VEČERA – 17.00

Skorá večera v podobe pomoci proti poobedňajšiemu útlmu. Na výber máte:

–          šálku kávy s bagetou a 2 čajovými lyžičkami marmelády,

–          pohár čaju s hrozienkovým koláčom a 1 polievkovou lyžicou masla,

–          kapučíno s citrónovou piškótou,

–          bielu kávu so zákuskom,

–          šálku kávy s orechovou zmrzlinou.

  

VEČERA – 19.00

Jablkovo-mrkvová ryža s morčacím rezňom

V slanej vode uvaríme 30 g ryže. 175 g mrkvy a polovicu jablka očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu varíme v pol šálke zeleninového vývaru – varíme 7 minút, pridáme jablko a ešte 2 minúty povaríme. Ryžu scedíme, pridáme mrkvu s jablkom. 100 g morčací rezeň v čajovej lyžičke horúceho oleja opečieme z obidvoch strán, osolíme, okoreníme a podávame s ryžou.

Zelenina s čili a syrom

Na prípravu budeme potrebovať 75 g červenej a žltej papriky, 200 g cukiny, 150 g pasírovaných paradajok, 1 cibuľu, 1 plátok syra. Papriky, cukinu a cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. V 1 čajovej lyžičke oleja podusíme. Pridáme do zmesi pasírované paradajky a 5 minút dusíme. Nadrobno nakrájame 1 plátok syra a posypeme ním jedlo.

Zemiaky s hrachom a šunkou

125 g umytých a očistených zemiakov nakrájame a v polovici šálky zeleninového vývaru varíme 5 minút. Pridáme 50 g pokrájanej šunky, 100 g mrazeného hrášku a 1 polievkovú lyžicu smotany a ešte raz prevaríme. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

 

NESKORÁ VEČERA – 22.00

Kefír s jahodami

125 g mrazených jahôd rozšľaháme a zmiešame so 150 ml kefíru.

Pomarančové mlieko

100 ml pomarančovej šťavy zmiešame so 100 ml netučného mlieka a 1 čajovou lyžičkou posekanej medovky.

Malinový tvaroh

2 polievkové lyžice syrového krému zmiešame s 2 polievkovými lyžicami mlieka a trochou tekutého sladidla. Pridáme 125 g malín a zmiešame.

Ananásový jogurt

1 plátok ananásu pokrájame nadrobno a zmiešame s pohárom nízkotučného jogurtu.

FOTO: freedigitalphotos.net