X

Hlavné výhody gastrolístkov pre SZČO

Živnostníci majú zväčša plnú hlavu starostí a povinností, na ktoré musia myslieť. Keď chcú ušetriť, často sa prikláňajú k absurdným riešeniam miesto toho, aby si to šetrenie vlastne užili. Prečo užili? Využívaním gastrolístkov totiž môžu po zaplatení svojho obeda ušetriť až 4,20 každý deň. Len treba vedieť, ako na to.

 

Využívať stravné lístky sa oplatí

Na používanie stravných lístkov sa môžeme pozrieť z niekoľkých strán. Ak sa zaujímate o svoje zdravie, isto si radi každý deň sadnete aspoň na jedno teplé jedlo. Nie je dobré, ak každý pracovný deň prežívate iba na suchých rožkoch so salámou, pretože chcete ušetriť alebo jednoducho nemáte čas zaoberať sa niečím takým, ako je práve vaše (zdravé) stravovanie. Okrem toho, že sa prijatím teplého pokrmu nadopujete energiou, dáte svojmu organizmu možnosť psychicky si oddýchnuť od práce a prostredia, v ktorom trávite väčšinu času. Prídete na iné myšlienky, možno pri obede stretnete svojich známych, ku ktorým sa môžete pridať na kus reči. Energia získaná z obeda vám potom umožní ľahšie zvládnuť druhú polovicu pracovného času.

 

Ďalšou výhodou gastrolístkov je fakt, že ich využívaním sa staráte o znižovanie svojho daňového základu. Keďže stravné lístky nie sú platobným prostriedkom, sú oslobodené od dane z pridanej hodnoty a aj od dane z príjmov zo závislej činnosti, pokiaľ hodnota jedálneho kupónu na každý pracovný deň nie je vyššia ako 4,20 eur. Každý pracovný deň teda ako živnostník máte možnosť znížiť si svoj daňový základ o sumu 4,20 eur. Korunka ku korunke, za rok sa vám nazbiera hodnota 1 050 eur, čo nie je vôbec zlé, nemyslíte?

 

Objednajte si jedálne kupóny Chèque Déjeuner

Keď sa teda nad všetkým ešte raz poriadne zamyslíte, vlastne viete ušetriť len na základe toho, že si v pracovné dni doprajete výdatný obed. Pokiaľ platíte stravnými lístkami, zjednodušujete si administratívu, pretože si ich stačí zaevidovať pri ich kúpe a následnom vydaní. Keď sa však v reštaurácii rozhodnete platiť v hotovosti, pripravte sa na to, že si budete musieť poctivo odkladať každý jeden pokladničný doklad a že si do nákladov môžete dať iba sumu, ktorú ste za obed v hotovosti reálne zaplatili. Zároveň vás čaká ešte jedna povinnosť – postarať sa o to, aby sa vám pokladničné bloky nepostrácali, pretože potom sa s ich uvádzaním v nákladoch môžete rozlúčiť.

Reklamný článok