Klasickým spôsobom varenia je varenie na plyne, ktoré je výhodné hlavne z hľadiska regulácie teploty ohrevu. Avšak v tomto prípade dochádza k stratám tepla i do okolia.
Druhou možnosťou je elektrická varná doska pri ktorej je zložitá regulácia ohrevu a vysoká spotreba elektrickej energie.
Ak sa niekto rozhodne pre varenie indukciou musí myslieť na to, že je tu potrebný špeciálny indukčný riad, ktorý je vyrobený z magnetických materiálov takže je nutné na začiatku do tohto varenia investovať, čo sa však neskôr vráti na ušetrenej energii.
No i pri klasickom varení na plyne a elektrine musíte myslieť na kvalitné hrnce, ktoré vám zabezpečia jednoduché a zdravé varenie. Pri ich výbere sa neoplatí šetriť, pretože kvalitné hrnce vám budú dobre slúžiť pekných pár rokov.
Aby sme nezabudli na špeciálne spôsoby varenia. Veľmi obľúbené, hlavne pri snahe o zdravé stravovanie, je varenie v pare. Existujú i špeciálne parné hrnce, ktoré takéto varenie uľahčujú. No pri varení môže pomôcť i tlakový hrniec. Ten funguje vďaka zvýšenému tlaku v uzatvorenej nádobe, ktorý pomôže dosiahnuť vyššiu teplotu pri varení, a tým pádom i rýchlejšie uvarenie jedla.
Nech už varíte akýmkoľvek spôsobom a v akomkoľvek hrnci nezabúdajte, že najdôležitejšie pre dobré jedlo sú kvalitné suroviny a varenie s láskou.
Reklamný článok
FOTO: freedigitalphotos.net