X

Kuchynské potreby: Dobrí kamaráti každej kuchyne

Kvalitné hrnce, plechy a ostatné kuchynské potreby sú nevyhnutnou výbavou kuchyne každej dobrej gazdinky. Ako však vybrať tie najlepšie produkty, ktoré nám vydržia nejaký ten rok?

 

Aký materiál vyberať?

Vyberte si kovové nádoby a plechy na pečenie, ktoré možno ľahko čistiť. Nemali by na nich byť žiadne praskliny alebo ostré hrany, ktoré môžu byť semeniskom baktérii.

Tiež sa pokúste vyhnúť použitiu nádob z kovu alebo tvrdého plastu na riadoch. Tieto potreby môžu poškriabať povrch a spôsobuje to fakt, že sa hrnce a kuchynské potreby rýchlejšie opotrebúvajú, čo určite nechcete. Nikdy nepoužívajte nádoby, ktorých náter sa začína lúpať alebo je v značnej miere opotrebovaný. Kuchynské panvice by mali byť ľahké s nepriľnavým povrchom.

Hliník na výrobu riadu je veľmi populárny. Teflónové hrnce sú odolné proti poškriabaniu. Výber hliníkových nádob je teda dobrá voľba. Tvrdý povrch sa k tomu aj ľahko čistí. V minulosti existovali obavy, že hliníkový riad zvyšuje riziko vzniku Alzheimerovej choroby. Avšak, ukázalo sa, že tento predpoklad nie je pravdivý. Na trhu nájdete kvalitné hrnce z rôznych materiálov.

Komfort a pohodlie v kuchyni dopĺňajú nože. Nie je nôž ako nôž. Nie je nič horšie ako nekvalitný a tupý nôž, ktorým nemôžete odkrojiť ani krajec chleba. Kvalitný nôž podporí vaše kulinárske umenie, budete môcť nakrájať plátky mäsa tenké ako papier, spravíte presne rezy kotletami, či hocijakým iným mäsom. Úhľadne odkroja aj paradajky, ktoré tupé nože len rozmačkajú.Kuchynské nože sa stanú dobrou investíciou, ktorá nájde využitie denne pri príprave jedál či rýchleho olovrantu.

Vyberajte  kvalitné nože,  tie, ktoré majú trvanlivosť, pevnosť, dobrú ovládateľnosť. Veľmi obľúbené sú nerezové nože a keramické nože. Pred tým ako sa rozhodnete kúpiť si nôž, vezmite do úvahy, na aký účel ho budete najčastejšie používať. Kuchynské nože totiž slúžia na rôznu škálu potrieb, preto ak radi varíte a budete ich využívať, investujte do celej sady nožov.

Reklamný článok