Morčacie mäsko
Kuracinka je určite diétna a jedia ju aj športovci, no morčacie mäso je ešte diétnejšie, jemnejšie a v neposlednom rade aj trošku lahodnejšie. Obsahuje bielkoviny, ktoré vedia urýchliť látkovú premenu a pomôžu budovať svalovú hmotu. Ak cvičíte, jedzte morčacinku.
Strukoviny
V prívarkoch, polievkach, šalátoch a ďalších pochúťkach si určite doprajte strukoviny napríklad v podobe bielej fazuľky alebo chutného hrachu. Hlavne v sviežich šalátoch oceníte fazuľu rôznej odrody pre jej chuť a farebnosť. Strukoviny totiž dodávajú telo málo tukov, vedia veľmi dobre zasýtiť a sú zdravé pre celý chod nášho organizmu.
Ryby
Áno, je to stále aj o rybách. Okrem toho, že skvelo chutia, dajú sa pripravovať na desiatky rozličných spôsobov podľa vašej aktuálnej chuti, sú ešte aj prospešné pre zdravie a vedia odkontrolovať v tele pocit hladu. Makrelu, lososa, tuniaka alebo sleďa si doprajte dvakrát počas pracovného týždňa a raz cez víkend. Viaceré reštaurácie ponúkajú v obedovom menu rybu, takže ju nemusíte variť vy.
Grepy
Grep podporuje trávenie, preto si ho doprajte v podobe osviežujúcich raňajok, na desiatu nech zaktivizujete trávenie alebo na večeru pretože grep vie okrem iného aj stabilizovať látkové premeny cukrov v tele. Zahnať hlad a osviežiť dokáže i pomelo.
Avokádo
Ak ešte avokádo nepatrí bežne do jedálneho lístka, určite ho tam zaraďte, pretože práve s jeho pomocou si viete udržať hmotnosť a zároveň zahnať hlad. Pri každodennej konzumácii viete navyše schudnúť aj 3 kg za približne 2 mesiace, čo rozhodne nie je na zahodenie. Avokádo viete využiť nielen v šalátoch, ale aj v nátierkach na desiatky spôsobov spolu s ďalšími prísadami. Ak pridáte pohybové aktivity, schudnete ešte viac.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net