Potraviny podporujúce štíhlosť
Keď skončí diéta často nevieme, čo jesť, aby dosiahnutá postava zostala rovnako pekná. Niektoré potraviny našťastie vedia podporiť štíhlosť, stačí ich len zaradiť do svojho jedálnička.
Morčacie mäsko
Kuracinka je určite diétna a jedia ju aj športovci, no morčacie mäso je ešte diétnejšie, jemnejšie a v neposlednom rade aj trošku lahodnejšie. Obsahuje bielkoviny, ktoré vedia urýchliť látkovú premenu a pomôžu budovať svalovú hmotu. Ak cvičíte, jedzte morčacinku.
Strukoviny
V prívarkoch, polievkach, šalátoch a ďalších pochúťkach si určite doprajte strukoviny napríklad v podobe bielej fazuľky alebo chutného hrachu. Hlavne v sviežich šalátoch oceníte fazuľu rôznej odrody pre jej chuť a farebnosť. Strukoviny totiž dodávajú telo málo tukov, vedia veľmi dobre zasýtiť a sú zdravé pre celý chod nášho organizmu.
Ryby
Áno, je to stále aj o rybách. Okrem toho, že skvelo chutia, dajú sa pripravovať na desiatky rozličných spôsobov podľa vašej aktuálnej chuti, sú ešte aj prospešné pre zdravie a vedia odkontrolovať v tele pocit hladu. Makrelu, lososa, tuniaka alebo sleďa si doprajte dvakrát počas pracovného týždňa a raz cez víkend. Viaceré reštaurácie ponúkajú v obedovom menu rybu, takže ju nemusíte variť vy.
Grepy
Grep podporuje trávenie, preto si ho doprajte v podobe osviežujúcich raňajok, na desiatu nech zaktivizujete trávenie alebo na večeru pretože grep vie okrem iného aj stabilizovať látkové premeny cukrov v tele. Zahnať hlad a osviežiť dokáže i pomelo.
Avokádo
Ak ešte avokádo nepatrí bežne do jedálneho lístka, určite ho tam zaraďte, pretože práve s jeho pomocou si viete udržať hmotnosť a zároveň zahnať hlad. Pri každodennej konzumácii viete navyše schudnúť aj 3 kg za približne 2 mesiace, čo rozhodne nie je na zahodenie. Avokádo viete využiť nielen v šalátoch, ale aj v nátierkach na desiatky spôsobov spolu s ďalšími prísadami. Ak pridáte pohybové aktivity, schudnete ešte viac.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net
Komentáre sú vypnuté, ale trackbacks a pingbacks nie.