0

Nahraďte papierové stravné lístky za elektronickú stravovaciu kartu

stravovacia kartaStravné lístky stále väčšina zamestnancov považuje za pracovný benefit. Pri ich používaní sa však stretávajú aj s určitými nevýhodami: z gastráčov sa nevydáva, ak ich zabudnú v nohaviciach, pri praní sa nenávratne zničia, ak sa nimi rozhodnú uhradiť väčší nákup potravín, pokladníkovi trvá dlhší čas, kým ich všetky spracuje – obzvlášť tie s nižšou nominálnou hodnotou. Existuje však za ne efektívna náhrada?

 

Stravné lístky sú benefit

Podľa ostatného prieskumu agentúry GfK považuje stravné lístky až 87 % zamestnancov za pracovný benefit a dokonca 92 % považuje ich používanie za jednoduché. Okrem toho majú gastráče aj iné výhody – nielen, že na zamestnancov pôsobia motivačne, vďaka spoločným obedom s kolegami podporujú tímovosť. Veď taký spoločný obed môžeme považovať za menší teambuilding.

 

Okrem toho fungujú aj ako istá forma psychohygieny: zamestnanci opustia priestory kancelárie, firmy a spoločne sa idú najesť do reštaurácie, bistra či kantíny, kde im zmena prostredia prospeje a po návrate dokážu efektívnejšie pracovať. Čoraz hlasnejšie sa však hovorí o výhodách elektronickej stravovacej karty, ktorá je každým rokom populárnejšia. Dokáže nahradiť stravné lístky úplne?

 

Ako funguje stravovacia karta Up

Stravovacia karta Up funguje podobne ako banková karta, je tu však pár drobných rozdielov. Takouto kartou zaplatíte „iba“ za nealkoholické nápoje a jedlo: paleta miest, kde ju môžete využiť je skutočne pestrá. Od reštaurácií cez obchodné reťazce až po kaviarne. Zaplatíte ňou dokonca bezkontaktne – až do výšky 50 €. Ak prekročíte túto sumu, nič sa nedeje, jednoducho zadáte svoj PIN kód. Je plastová, teda aj výrazne odolnejšia ako papierové stravné lístky, prináša však ešte viac výhod.

 

Výhody stravovacej karty Up

Stravovacia karta Up prináša výhody zamestnancom i zamestnávateľom. Aké? Firmám napríklad odpadá nutnosť fyzicky distribuovať stravné lístky, všetko sa odohráva v prehľadnom online prostredí. S tým súvisí aj možnosť zamestnanca kontrolovať si kedy, koľko a za čo zaplatil, nehovoriac o tom, že cez mobilnú aplikáciu má okamžitý prehľad o zostatku kreditov.

 

V porovnaní s gastráčmi, je praktickejšia tiež v tom, že ňou zaplatíte už sumu vo výške 1 cent, odpadá tiež pracné prepočítavanie stravných lístkov a obava z ich mechanického poškodenia. A v neposlednom rade je používanie stravovacej karty Up i ekologickejšie – používateľ nepotrebuje každý mesiac nové balenie tlačených jedálnych kupónov.

 

Chcete sa dozvedieť viac o možnosti, ako získať stravovaciu kartu Up? Navštívte stránku www.up-slovensko.sk.

Reklamný článok

Komentáre sú vypnuté, ale trackbacks a pingbacks nie.